12+ 12+

Efraïm is as in pankoek dy’t net keard is. (Hosea7:8)

Pankoek bakke is in fak apart. Ik lit it myn man altiten dwaan. By my binne se of te dik en dus net goed gear, of te hyt bakt. It is in keunst, alle kredits yn dit gefal foar myn wederhelft.

De útdrukking hjirboppe hie’k noch nea fan heard. Sels ik wit datst in pankoek keare moast, wolst goed gear iten krije. Wa docht soks no net?
Even ynzoome op it ferhaal: profeet Hosea warskôget de minsken yn it Noardryk (Israël hat in skoft út twa lannen bestien) foar ôfgoaderij en dealtsjes mei de Assyriërs.  It liket allegear oké, kening Jerobeam II regearret sa’n 40 jier. Mar toch, der binne skuorkes: oare goaden, dûbele agindas, korrupsje en geweld.

Fansels witte se ek noch wol fan God en wurdt der noch wol wat oan dien. Mar Hosea fergeliket har leafde /leauwen mei moarnsdauwe; sagau’t de sinne begjint te skinen, ferdampt alles wer.
Sa kinst dat ek sjen mei dy pankoek; as it even snel snel moat, wurdt it neat.

In pankoek moat oan twa kanten gear. Miskien hinget by jim thus of by pake en beppe ek noch sa’n borduurd skilderij mei ‘Bid en Werk’ oan ‘e muorre. Ik tink dat it dêrom giet. Ien kant gear is de yntinsje om goed te dwaan of om te leauwen. De oare kant gear is it ek echt dwaan.
Lekker ite!!
Antsje van Schepen

Voorganger: ds. D. Wijmenga
Organist: Doeke van Wieren

Spelletjesochtend voor senioren
Donderdag 15 maart in It Bynt.

Kledingruilbeurs
Zaterdag 17 maart in It Bynt