Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente Wommels-Hidaard
 
 
kerkblad kerkblad
Het is niet belangrijk wie plant of wie begiet; alleen God is belangrijk, want hij doet groeien. (1 Kor. 3: 7)
 
Je zou het in een vacature tijd bijna vergeten: het gaat om de gemeente en niet om de voorganger. Dat is wat Paulus hier aan de gemeente in Korinthe schrijft. En we hebben afgelopen jaar ook gezien hoe goed jullie het in Wommels doen zonder eigen voorganger. Een compliment is op zijn plaats.
En toch waren we veel bezig met het zoeken naar een nieuwe predikant, het overleg daarover en als consulent werden mij allerlei vragen gesteld die typisch voor een predikant zijn. Juist ook in een vacature tijd ervaar je dat het hebben van een eigen predikant toch wel heel prettig is.
Paulus zet het hier ook wel op scherp. Natuurlijk maakt het verschil of Paulus of een andere apostel spreekt in de gemeente. Maar in Korinte kwam het accent teveel te liggen op de voorganger en kreeg je verschillende partijen. De een volgde Paulus, een ander Apollos. Dat was schadelijk voor de gemeente. Dan onderstreept Paulus dat het er uiteindelijk om gaat wat God doet met de gemeente.
De gemeente is de constante factor. En toch zullen er de komende jaren dingen gaan veranderen in Wommels. Douwe Wijmenga is echt een andere dominee dan Harry Strubbe. Dat doet ook iets met je gemeente. En dat is maar goed ook. Dan moet je niet gaan vergelijken. Je probeert als gemeente het goede te behouden van iedere voorganger die voorbijgaat.
Maar hier op deze plaats, op dit moment, spreek ik de hoop uit dat Wommels de nieuwe dominee niet al te relativerend binnenhaalt. ‘Ach, het maakt niet uit wie er begiet!’ Maar ontvangt hem met zijn gezin warm in jullie midden. Ook als hij dingen anders doet of als dingen anders gaan dan jullie gewend zijn. Wat dat betreft vond ik de gemeente-avond waarop Douwe Wijmenga zich voorstelde een warm bad. Ik vond het prachtig zoals iedereen meedeed met het zingen van het nieuwe lied. Hou dat vast. Natuurlijk geeft God de groei, maar het maakt toch wel een beetje uit wie er giet.
Ds. Jaap van der Windt (Bolsward)
 
terug
 
 
 
 
Kerkdienst

26 juni
tentdienst in Easterein
10 uur
Voorganger: 
ds. D. Wijmenga

M.m.v. Corps Wilhelmina en gitaar

Deze dienst wordt niet opgenomen en is dus niet te volgen via de livestream
De diensten zijn ook te volgen via:
Kerkdienstgemist
 
 
Activiteiten "it Bynt"


Klik hier.
 
Een bakje koffie doen


Elke dinsdagmorgen staat van 10.00 tot 11.30 uur de koffie voor u klaar in It Bynt of in de toren van de Jacobikerk! Welkom!
 
Oproep voor de jeugd

 
Rock Solid

 
Update vanuit het jeugdwerk

Klik hier.
 
Privacyverklaring

        (klik op de afbeelding)
 
Historie Gereformeerde Kerken
Historisch overzicht over de voormalige Gereformeerde Kerk te Wommels.
(klik op de afbeelding)
 
Activiteitencommissie "it Bynt" nu ook op facebook!
Like en volg de facebooksite van de activiteitencommissie van "it Bynt". 
(klik op de afbeelding)
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.