De tijd gaat snel en naarmate we ouder worden lijkt de tijd nog sneller te gaan.
Het is half oktober terwijl deze copy gemaakt wordt.
We mogen na een prachtige zomer nog steeds genieten van zomerse temperaturen en de indrukwekkende veelkleurige natuur.
Nog en paar weken en dan is het alweer november.
De maand waarin, ook op kerkelijk erf, van alles staat te gebeuren.
We kijken terug en we blikken vooruit tijdens; de dankdag voor Gewas en Arbeid en Sint Maarten voor de kinderen.
Aan het einde van het kerkelijke jaar herdenken we de overledenen en tijdens de Adventsweken keren we in en bezinnen ons.
Juist in de maand november loopt er die rode draad van “Dankbaarheid”, zo mooi beschreven in Psalm 65.
Danken voor de vrede en de veiligheid waarin wij hier leven.
Danken voor de gewassen die onder zulke goede weersomstandigheden van het land gehaald kunnen worden.
Danken voor de mensen die in ons leven waren maar die ons zijn voor gegaan.

Iedereen kent in zijn of haar leven momenten dat er even geen ruimte is om dankbaarheid te ervaren door allerlei omstandigheden.
Daar moest ik aan denken toen wij onlangs nog even naar één van de Waddeneilanden gingen. Even na zomeren.
Wat een dag………………wat een dankbaarheid!!!
Dankbaar voor de ontmoeting, het plezier, de rust en vooral ook voor de indrukwekkende natuur, de steeds maar weer bewegende golfslag van de Noordzee en de stilte……………met enkel het geluid van een aantal meeuwen.
Op de terugweg, leunend over de railing van de boot was het zichtbaar………..
De bestuurde boot vaart voorwaarts en het water wordt als het ware aan de kant “geduwd” en er ontstaat een “spoor” in de zee
Steeds is er weer die golfslag die de golven laat verdwijnen in de wijde zee.
Zo is het ook zijn in ons leven.
Uw, jouw en mijn leven wordt bestuurd.
We leven ons leven en mogen onze levensweg vervolgen.

Dierbare herinneringen aan geliefden die ons zijn voor gegaan raken niet weg maar gaan steeds mee en mogen worden opgenomen in de zee van dankbaarheid.
Alle goede gaven die we iedere dag weer ontvangen en waar we dankbaar voor zijn mogen we meedragen op de golfslag van het leven en ze geven ons kracht.
Die dankbaarheid mogen we ook delen met de mensen heel dichtbij ons maar ook wereldwijd.

We mogen ook loslaten, als het ware aan de kant duwen, wat onze dankbaarheid in de weg staat: zorgen, spanningen en teleurstellingen.
Iedere dag weer kunnen we ons toevertrouwen aan de God Die zich over ons ontfermt en Die ons zegent met zijn goede gaven.

Dankbare mensen; het zijn stukjes Koninkrijk van God zoals Hij dat voor ogen heeft in deze wereld.

‘k Wil U, o God, mijn dank betalen
U prijzen in mijn avondlied.
Het zonlicht moge nederdalen
Maar Gij, mijn licht begeeft mij niet.
Gij woudt mij met uw gunst omringen,
Meer dan een vader zorgdet Gij,
Gij milde bron van zegeningen:
Zulk een ontfermer waart Gij mij.
                Lied 245.

Mevr.S.Aardema