Gebruiksplannen van de Jacobitsjerke en de Thomastsjerke Gebruiksplannen van de Jacobitsjerke en de Thomastsjerke
Lees hier het gebruiksplan van de Jacobitsjerke volgens de regels van het RIVM.

Lees hier het gebruiksplan van de Thomastsjerke volgens de regels van het RIVM.

09-10-2020
Het coronavirus rukt weer op, extra maatregelen zijn nodig,
elke dag is het volop in het nieuws.

Als kerk nemen we onze verantwoordelijkheden. We mogen volgens de laatste richtlijnen met niet meer dan 30 gemeenteleden kerkdiensten vieren.

Als u/jij de kerkdiensten wilt bijwonen, dan is het voorlopig verplicht om telefonisch te reserveren. Hoe vervelend deze maatregel ook is, het is de meest praktische manier om ons veilig aan de adviezen en regels te houden. Als u/je niet gereserveerd heeft, is het helaas niet mogelijk de dienst bij te wonen.
Opgeven voor de dienst kan tussen 19.00-20.00 uur.

Voor alle diensten kunt u/jij zich opgeven bij onze scriba Willeke de Vries: 0515-332858

Mondkapjes
We verzoeken u/jou dringend bij het binnenkomen en verlaten van de kerk een mondkapje te dragen. Eenmaal op de plek mag het mondkapje weer af.

05-07-2020
Naast alles wat wel weer mogelijk is, is er nog steeds veel dat niet kan en mag. We zullen nog niet mogen zingen of na de dienst gezellig napraten onder het genot van een kopje koffie/thee. Voor veel mensen zit het gemeente-zijn juist ook in het samen zingen en elkaar ontmoeten. Verder zult u waarschijnlijk niet op uw vertrouwde plekje kunnen zitten. Om de anderhalve meter afstand te garanderen, zullen coördinatoren zitplaatsen aanwijzen.
Voorlopig zijn we als gemeente nog heel beperkt in het vieren van diensten, hoe graag we het ook anders zouden willen. We hebben nog geduld nodig en dienen we ons aan alle richtlijnen te houden.

De belangrijkste richtlijnen zijn:
  • Tussen kerkgangers dient anderhalve meter afstand gewaarborgd te worden, maar huisgenoten mogen bij elkaar zitten.
  • Volg de aanwijzingen van de coördinatoren, zij wijzen zitplaatsen toe.
  • Gemeentezang is vooralsnog helaas niet toegestaan.
  • Geen ontmoeting en koffie/thee na afloop.
  • Het bezoek aan het toilet in de kerk tot een minimum beperken.

Reserveren?

Voor alles moet tegenwoordig gereserveerd worden. Dat heeft twee redenen.
Ten eerste om te weten dat er niet meer mensen komen dan er in het gebouw passen met in acht neming van de anderhalve meter. We verwachten dat de bijna tachtig zitplaatsen die we zo hebben voorlopig voldoende zijn. Mocht u zeker willen weten dat er een plek voor u vrijgehouden wordt, dan kunt u reserveren bij onze scriba: scriba.wommels.hidaard@gmail.com of 0515-332858.
De tweede reden is wellicht belangrijker. Als er kerkgangers besmet blijken te zijn met het coronavirus, dan wil de GGD contactonderzoek kunnen plegen. Oftewel: met wie is de kerkganger in contact gekomen, wie waren er nog meer in de kerk? Om eventueel te kunnen achterhalen wie de kerkdienst bezocht heeft, zullen we aan het begin van de dienst een foto maken waarop de kerkzaal en de kerkgangers staan. Dit beeldmateriaal wordt uitsluitend gebruikt voor eventueel contactonderzoek en wordt na een maand gewist. We beseffen dat er wat privacy betreft bezwaren kleven aan deze methode, maar achten in dit geval het belang van de gezondheid groter.

Pastoraat

Ds. Douwe Wijmenga (0515-331216) en pastor Simie Aardema (0518-451949) zijn telefonisch beschikbaar voor pastoraat, evenals de ouderlingen en wijkassistenten. Schroom niet hen te bellen als u daar behoefte aan heeft. Geef het ook aan als je/u ergens mee zit en (praktische) hulp nodig hebt. Meer dan ooit staan mensen voor elkaar klaar om elkaar te helpen.

Kerkdienst 29 november

Jacobitsjerke: 09:30 uur
Voorganger: Ds. D. Wijmenga

Organist: Doeke van Wieren

De dienst is te volgen via

Telefonisch reserveren Kerkdiensten

Max. 30 kerkgangers, telefonisch reserveren verplicht!
Meer informatie.

Start kerkdiensten en gebruiksplan RIVM

Corona-virus
Onze kerk en het coronavirus
Om met elkaar te delen
Gebruiksplan van de kerk volgens het RIVM

Elke dinsdagmorgen staat van 10.00 tot 11.30 uur de koffie voor u klaar in it Bynt! Welkom!