Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente Wommels-Hidaard
 
 
update update
Vanuit het jeugdwerk een update

Rock Solid
Toen het nog stralend weer was begon Rock Solid al en hielden we in de pastorietuin een rietjesfeest met water en veel gekkigheid. Het was een dolle en drukke boel.
Zowel leiders als tieners wilde graag bij de huldiging van Liesette Bruinsma zijn en dat maakte dat we een bijeenkomst hebben geannuleerd. Tijdens het startweekend was de volgende Rock Solid bijeenkomst en met 25 tieners gingen we op zoek … Het begon weinig vredevol dit seizoen. Er was een moord gepleegd in de pastorie! Het slachtoffer (Eddy) keek droevig en was duidelijk gewond. Het was aan de tieners om de killer, het moordwapen en de moordlocatie te vinden. In de pastorie en rond de terp waren allemaal hints te vinden. Bijvoorbeeld:
De huisdieren van de moordenaar waren geen getuige.
De moordenaar heeft geen blond haar.
De moordlocatie is binnen gepleegd.
Tijdens de moord had de moordenaar uitzicht op de tuin van de pastorie.
Na 60 minuten moesten iedere groep zijn bevindingen presenteren. Sybe en ik (Marian) waren aangemerkt als verdachten. Lize, Nanning en Wietske waren niet (langer) verdacht. Na een flink verhoor dat naar waarheid moest worden beantwoord, bleek de moord te zijn gepleegd door Sybe. Hij biechtte met veel verdriet op dat de vork uit de pizzadoos was gevallen en het mooie lijfje van de teddybeer in zijn val had doorboord. Hartverscheurend, maar gelukkig geen opzet!
Vrijdag 21 oktober is het weer Rock Solid en we gaan het hebben over: pesten.

Tienercatechese
Het was leuk om via Rock Solid al van tieners te horen dat ze uitkeken naar de tienercatechese en met een groep van elf tieners zijn we ook in aantal gegroeid ten op zichte van vorig jaar. 14 oktober hebben we met elkaar nagedacht over: vertrouwen. Met spellen ontdekten ze dat je lang niet iedereen kan vertrouwen. Je werd geblinddoekt en degene die je goed door het parcours moest leiden kon een saboteur zijn en je een totaal andere kant op laten gaan. Tijdens de gesprekken blijkt dat bijna alle tieners dat ook wel in real life herkennen. Je kan teleurgesteld zijn in iemand die je echt vertrouwde! Geef je iemand dan weer een kans? Wat is er nodig om vertrouwen te herstellen en kan dat? Op de vraag of ze God ook vertrouwen kwamen wisselende antwoorden. Sommige zeiden hartgrondig: 100 %. Anderen vinden dat moeilijker. Bestaat God wel? Kan ik Hem wel vertrouwen als er ook zoveel verdriet is? Er is ruimte voor al die verschillende reacties. Met behulp van de Bijbel en voorbeelden uit het dagelijks leven proberen we tieners verder te helpen in hun geloofsreis. We hopen met elkaar op een mooie tocht waarin we nieuwe perspectieven onderzoeken, ontdekken en leren van elkaar! 

Jongerenactiviteit in café Jimbar
25 september was de eerste Jimbar – bijeenkomst voor jongeren. Na een kennismakingsspel hebben de jongeren allerlei onderwerpen opgeschreven waar zij het dit seizoen over zouden willen hebben. Vervolgens kregen alle jongeren tien dropmunten om te verdelen. De onderwerpen met de hoogste score (dropmunten) staan dit seizoen zeker op de agenda. Het bewijs dat de Wommelse jongeren middel in de samenleving is duidelijk terug te zien aan de inbreng: de presidentsverkiezingen in de VS, alles kunnen zeggen ja of nee, gaan er meer landen uit de EU, vandalisme, enz.
In de oktober bijeenkomst was er een debat met republikeinen en democraten die Trump en Clinton vertegenwoordigden. De ziektekosten, de doodstraf of vrije handel in wapens, het kwam allemaal langs op zondagavond. En natuurlijk is er gestemd door de jongeren, waarbij we moeten stellen dat Clinton veel aanhangers heeft in Wommels. Tot slot hebben we onderzocht hoe beide kandidaten in het geloof staan. Zien we dat ook terug in de partij en maakt de levensbeschouwing van de kandidaat dat je anders stemt?
Zie Facebook Labyrint Wommels voor de maandelijkse data.

Voor vragen, opmerkingen: marian@youngholy.nl

Hartelijke groet,

Marian Timmermans

 
terug
 
 
 
 
Preek van de Leek

26 maart kerkdienst 
09:30 Jacobitsjerke
Voorganger: 
mevr. S. Poepjes
Organist: Doeke van Wieren
m.m.v. houtblazers en liturgiekoorOok te volgen via:
Kerkdienstgemist
 
 
Activiteiten "it Bynt"


Klik hier.
 
Een bakje koffie doen


Elke dinsdagmorgen staat van 10.00 tot 11.30 uur de koffie voor u klaar in de toren van de Jacobikerk!
Welkom!
 
Oproep voor de jeugd

 
Rock Solid

 
Update vanuit het jeugdwerk

Klik hier.
 
Historie Gereformeerde Kerken
Historisch overzicht over de voormalige Gereformeerde Kerk te Wommels.
(klik op de afbeelding)
 
Activiteitencommissie "it Bynt" nu ook op facebook!
Like en volg de facebooksite van de activiteitencommissie van "it Bynt". 
(klik op de afbeelding)
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.