Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente Wommels-Hidaard
 
 
De aanschuiftafel in it Bynt De aanschuiftafel in it Bynt

Samen eten is: passie, gezelligheid, vriendschap, delen, genieten en verbinding.

Een tijdje geleden is er een keer gezellig met elkaar gegeten. En dat SAMEN eten willen we zo mogelijk weer gaan doen deze winter. We weten nog niet hoe vaak en wanneer, maar geef je op als je interesse hebt. In overleg wordt steeds een nieuwe datum afgesproken. Je ontvangt dan steeds een persoonlijk berichtje als we een datum hebben. Zodat je kan doorgeven of je ook gezellig aanschuift. Een maaltijd kost €3,- per persoon.
Opgeven kan bij Petra 0515-332265.

Petra van der Sluis
 
Leesgroep 2021 – 2022 Leesgroep 2021 – 2022

Verruimt lezen ons denken?

Onderzoek leert dat lezers verbanden leggen tussen gelezen boeken en hun eigen identiteit.
Boeken kunnen functioneren als venster op de wereld, maar ook als spiegel die we onszelf voorhouden.
Wie weet ontdekken we dit in onderstaande boeken.

De boeken zijn:

De avond is ongemak – Marieke Lucas Rijneveld
Dit is het verhaal van een streng religieus gezin dat wordt getroffen door de dood van een kind. Door de ogen van Jas, de zich ophoudt in het niemandsland tussen kindertijd en volwassenheid, zien we hoe de familieleden op hun eigen manier omgaan met het verlies.

Judas – Amos Oz
Het is 1959. De jonge Israëliër Sjmoeël neemt een raar baantje aan: hij betrekt een zolderkamer in het huis van een oude man en diens schoondochter. Sjmoeëls taken in huis zijn helder. Hij wordt geacht de bejaarde man iedere avond pap te brengen en gezelschap te houden tot middernacht. Er is een geheimzinnige voorwaarde aan zijn verblijf verbonden. Hij mag met niemand over de bewoners van het huis praten.

De Zusterklokken – Lars Mytting
Noorwegen in het jaar 1880, in een donker, afgelegen dal. De zelfbewuste, leergierige Astrid Hekne is anders dan de andere jonge vrouwen in het dorp Butangen. In datzelfde jaar komt een jonge, ambitieuze dominee naar Butangen, vol grootse plannen en nieuwe ideeën. Voor Astrid, die in de pastorie als dienstmeisje werkt, vertegenwoordigt hij de lonkende wijde wereld. Maar algauw wordt het haar duidelijk dat zijn grootse plannen ook de sloop van de eeuwenoude staafkerk van Butangen behelzen.

De val van Thomas G. – Nelleke Noordervliet
Thomas G. komt om het leven door een auto ongeluk. Is het een ongeluk? Of is het iets anders? Enkele maanden voor zijn dood had hij een boek met omstreden opvattingen op de markt gebracht. Met dit boek wilde hij als uitgever zijn uitgeverij nieuw elan inblazen. De gevolgen zijn dramatisch. Het is een roman over ouder worden, falen en doorleven.

Welkom op de volgende avonden:
Maandag      15 november    2021  De avond is ongemak      Bibliotheek
Dinsdag       14 december    2021  Judas                             Jacobikerk
Woensdag    26 januari        2022   De Zusterklokken           Bibliotheek
Donderdag   17 maart         2022   De val van Thomas G.     Bibliotheek

Aanvang bijeenkomsten:  19.30 uur.

Opgave vooraf:
Voor Bibliotheek – p.deboer@bmf.nl
Voor Jacobikerk – hvhouten@planet.nl

Coördinatie: Hink van Houten
 
Musical Musical

Begin 2020 heeft een groepje gemeenteleden een musical gemaakt over het goede leven. Thomas à Kempis zette ons aan het denken hoe we goed kunnen leven, voor onszelf, voor elkaar en voor God. Dat verhaal werd afgewisseld met mooie liedjes. Een fantastische musical die door enthousiaste gemeenteleden in een paar avonden bedacht en ingestudeerd is.
Wat zou het mooi zijn om ook dit seizoen weer gemeenteleden uit te nodigen en uit te dagen om iets van een musical te maken om in een kerkdienst te gebruiken. Iedereen kan meedoen, zelfs al wil je liever niet zingen. Alle talenten kunnen we goed gebruiken, om mee te denken met het verhaal, om liedjes uit te zoeken, als muzikant, om te helpen met aankleding en decor, etc. Samen bedenken we waar het verhaal over zal gaan. Het uitgangspunt kan een bijbelverhaal zijn, maar ook een bepaald lied of thema dat ons bezighoudt. Door samen te brainstormen komen de mooiste ideeën. Maak elkaar enthousiast en doe gezellig mee.
Voor data zie Oer de Brêge.

Petra van der Sluis


 
 
seniorengespreksgroep Nij Stapert seniorengespreksgroep Nij Stapert

Net als voorgaande jaren zouden we ook graag deze winter weer een aantal keren bij elkaar komen om met elkaar in gesprek te zijn over geloven in de brede zin des woords.
Leermomenten, gesprekken over wat iemand op dat moment bezighoudt, bezinningen rond een Bijbelverhaal of Psalm, het kan allemaal. En altijd in een open sfeer, want voorop staat de ontmoeting en dat alles onder het genot van een bakje koffie. Graag zouden we u van harte welkom heten dit komende seizoen, maar door de huidige omstandigheden kunnen we daar geen toezeggingen in doen. Houd Oer de Brêge in de gaten.
 
meditatiegroep meditatiegroep

Mediteren is eigenlijk heel eenvoudig. Stil worden, aandacht geven aan je ademhaling en de tijd nemen om je te verbinden met de Bron van je bestaan. Toch zijn het juist die eenvoudige dingen waaraan je in de drukte van alledag makkelijk voorbij loopt. Dan is het fijn dat je mediteren ook samen kunt doen.
Op maandagavond 18 oktober is er in het Bynt een open avond waarop je kunt kennismaken met meditatie en met mijn manier van werken. Je bent van harte welkom, ook (juist) als je nog niet weet of je er verder mee wilt!
Op maandagavond 8 november starten we met een serie van acht meditatiebijeenkomsten. Kosten zijn € 3,00 per avond (de open avond is uiteraard gratis).

                Maandag 11 oktober 19.45-21.15 uur it Bynt – open avond (gratis)
                Maandag 1 en 22 november, 13 december, 10 en 24 januari 2022,
                14 februari en 7 maart
    19.45-21.15 uur it Bynt (€ 3,00 per keer)

Begeleiding: Saskia Leene, geestelijk begeleider en kleasterpastor in Nijkleaster in Jorwert

Voor meer informatie: 0515-433546 of s.leene@ziggo.nl
 
Filmhuis Jacobikerk Filmhuis Jacobikerk

In de kerk hangt een groot beamerscherm. Daarop zijn de afgelopen jaren al veel mooie en indrukwekkende films vertoond, met aansluitend een hapje en een drankje en voor wie wil een ontspannen nagesprek. Dit seizoen willen we die goede gewoonte weer oppakken en aansprekende films laten zien. Heeft u ideeën voor een goede film? Laat het ons weten.

27 november 2021 en 12 februari 2022.

Coby Fledderus en Bate Wijnja
 
 
 
 
Kerkdienst

14 aug: Kerkdienst
09:30 uur Jacobitsjerke
Voorganger:

Ds. J. Kamerling, Franeker
Organist: Anne Kalkman


Ook te volgen via:
Kerkdienstgemist
 
 
Activiteiten "it Bynt"


Klik hier.
 
Een bakje koffie doen


Elke dinsdagmorgen staat van 10.00 tot 11.30 uur de koffie voor u klaar in It Bynt of in de toren van de Jacobikerk! Welkom!
 
Oproep voor de jeugd

 
Rock Solid

 
Update vanuit het jeugdwerk

Klik hier.
 
Historie Gereformeerde Kerken
Historisch overzicht over de voormalige Gereformeerde Kerk te Wommels.
(klik op de afbeelding)
 
Activiteitencommissie "it Bynt" nu ook op facebook!
Like en volg de facebooksite van de activiteitencommissie van "it Bynt". 
(klik op de afbeelding)
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.