Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente Wommels-Hidaard
 
 
De aanschuiftafel in it Bynt De aanschuiftafel in it Bynt

Samen eten is: passie, gezelligheid, vriendschap, delen, genieten en verbinding.

Een tijdje geleden is er een keer gezellig met elkaar gegeten. En dat SAMEN eten willen we zo mogelijk weer gaan doen deze winter. We weten nog niet hoe vaak en wanneer, maar geef je op als je interesse hebt. In overleg wordt steeds een nieuwe datum afgesproken. Je ontvangt dan steeds een persoonlijk berichtje als we een datum hebben. Zodat je kan doorgeven of je ook gezellig aanschuift. Een maaltijd kost €3,- per persoon.
Opgeven kan bij Petra 0515-332265.

Petra van der Sluis
 
Leesgroep 2022 – 2023 Leesgroep 2022 – 2023

Welkom bij de leesgroep

Driekwart van de Nederlanders van 15 jaar en ouder zei in het najaar van 2021 weleens boeken te lezen. Voor corona ging het jaarlijks om ca. 65%. Wie weet gaan wij deze stijging ook zien bij het aantal deelnemers die met ons een boek willen lezen en bespreken.
De boeken voor het seizoen 2022-2023 zijn:

Niets ontgaat ons     -           Janke Reitsma
Koen leidt met zijn ouders een geïsoleerd bestaan aan de Waddenkust. Terwijl zijn ouders zich steeds meer terugtrekken zorgt Koen voor zijn zusje. Hij besluit Aukje, die ziek is, naar het Wad te brengen: de plek die hij als het paradijs op aarde beschouwt en waarbij hij vindt dat ze die één keer moet zien.

De opgang                -           Stefan Hertmans
In de zomer van 1979 trok een huis in het Gentse Patershol de aandacht van Stefan Hertmans. Hij kocht het pand in een opwelling. Verbijsterend was de ontdekking dat de vroegere bewoner een SS-er was geweest. Hertmans ging op zoek en langzaam komt Willem Verhulst in beeld, de man die hij wil leren begrijpen, als ook zijn Nederlandse pacifistische echtgenote Mientje en hun kinderen. De oudste zoon zal een vooraanstaande Vlaamse intellectueel worden. In “De opgang” komt de lezer huiveringwekkend dichtbij een politiek drama, dat ook een huwelijksdrama was.

De onzichtbaren       -           Roy Jacobsen
Op een eiland vlak voor de adembenemende kust van Noorwegen groeit Ingrid Barrøy op. Het ruwe eilandleven verloopt volgens zijn eigen wetten, met zware winters en heldere zomers. Een leven dat, net als het landschap zelf, van een grootse, broze schoonheid is, met in de verte de rest van de wereld. Het is een epische vertelling over een vergeten manier van leven.

Raam, sleutel            -           Robbert Welagen
Het leven van schrijfster Karlijn komt plotseling tot stilstand wanneer ze op één dag Hanna ontmoet, een vrouw voor wie ze direct gevoelens krijgt, maar ook haar vriend verliest bij een ongeluk. Wie vind je terug als je de dag erna wakker wordt, jezelf of een ander? Karlijns omgeving verwacht dat ze rouwt, maar dat lukt haar niet. Haar uitgever hoopt dat ze haar verhaal vertelt, maar ze zwijgt.

Data bijeenkomsten:
Maandag        14 november 2022      Niets ontgaat ons                   Bibliotheek
Dinsdag         13 december 2022       De opgang                            Jacobikerk
Woensdag      25 januari 2023           De onzichtbaren                    Bibliotheek
Donderdag     16 maart 2023            Raam, sleutel                        Jacobikerk

Tijd: 19.30 uur

Opgave vooraf:
Voor Bibliotheek         wommels@bmf.nl
Voor Jacobikerk         hvhouten@planet.nl

Coördinatie: Hink van Houten
 
seniorengespreksgroep Nij Stapert seniorengespreksgroep Nij Stapert

Net als voorgaande jaren zouden we ook graag deze winter weer een aantal keren bij elkaar komen om met elkaar in gesprek te zijn over geloven in de brede zin des woords.
Leermomenten, gesprekken over wat iemand op dat moment bezighoudt, bezinningen rond een Bijbelverhaal of Psalm, het kan allemaal. En altijd in een open sfeer, want voorop staat de ontmoeting en dat alles onder het genot van een bakje koffie. Graag heten we u van harte welkom dit komende seizoen. Houd voor de data Oer de Brêge in de gaten.
 
meditatiegroep meditatiegroep

In onze drukke, geplaagde wereld kan meditatie een weldadig rustpunt vormen. Bovendien helpt mediteren om steeds terug te keren naar wat er het meest toe doet in je leven.
In Wommels bestaat al langere tijd een meditatiegroep. Elk seizoen beginnen we met een open avond. Ben je nieuwsgierig en wil je een keer meedoen, dan ben je van harte welkom. Het is niet nodig om ervaring met meditatie te hebben. Na de open avond volgt een serie van acht meditatieavonden, om de twee à drie weken.
Elke avond beginnen we met stiltemeditatie. Voor de tweede meditatieoefening gebruiken we meestal een tekst uit de christelijke traditie. Daarna drinken we een kopje thee en is er ruimte voor uitwisseling.
Op maandagavond 10 oktober starten we met een serie van acht meditatiebijeenkomsten. Kosten zijn € 3,00 per avond (de open avond is uiteraard gratis).


                Maandag 10 oktober 19.45-21.15 uur it Bynt – open avond (gratis)
Maandag 24 oktober, 14 en 28 november, 12 december 2022,
9 en 30 januari, 6 en 27 februari 2023.
19.45-21.15 uur in it Bynt (€ 3,00 per keer)

Begeleiding: Saskia Leene, geestelijk begeleider en kleasterpastor in Nijkleaster in Jorwert.

Opgave bij Jelly Bosma: 06-25418116 of bosmajelly@kpnmail.nl
Voor meer informatie: 0515-433546 of s.leene@ziggo.nl
 
Filmhuis Jacobikerk Filmhuis Jacobikerk

In de kerk hangt een groot beamerscherm. Daarop zijn de afgelopen jaren al veel mooie en indrukwekkende films vertoond, met aansluitend een hapje en een drankje en voor wie wil een ontspannen nagesprek. Dit seizoen willen we die goede gewoonte weer oppakken en aansprekende films laten zien.

We beginnen op 12 november 2022 met de film Nowhere Special. Dit gaat over een alleenstaande ongeneeslijk zieke vader met zijn 4 jarige zoontje. En zijn zoektocht naar een liefderijk pleeggezin voor zijn zoontje. Aanvang 20.00 uur.
Bij alle filmavonden is er een half uur vantevoren gelegenheid om een bakje thee of koffie te drinken.

Er is al 1 titel bekend voor 2023 en de andere volgt later nog via Oer de Brêge en de afkondigingen.
Zaterdagavond 1 april 2023 om 20.00 uur.
‘Jesus Christ Superstar’  film uit 1974 (Geen Mel Gibson !)
 
Omgaan met verlies Omgaan met verlies

Omgaan met verlies
De eerste associatie bij bovenstaand titeltje is de pijn van de dood die je pad kruist. Iemand uit je omgeving, heel dichtbij of iets verder weg, die (al dan niet na een ziekbed) komt te overlijden. Het schudt je leven danig door elkaar. Na het gemis ben je niet meer degene die je was. Ieder mens gaat anders om met verlies. Het is goed dat met elkaar te delen en te ontdekken welke invloed geloof heeft op een verliessituatie.
Onderwijl kan verlies ook iets anders aanduiden. Het gemis van je baan. Het laatste kind dat uit huis gaat. De pijn van een scheiding….. We proberen samen te zoeken naar steunpunten in het (verder) leven.

Wie interesse heeft om deel te nemen aan deze gesprekken kan contact opnemen met ds. Maarten Mook,
tel. 0515-433114 of mcmook@home.nl

 
 
 
 
 
Preek van de Leek

26 maart kerkdienst 
09:30 Jacobitsjerke
Voorganger: 
mevr. S. Poepjes
Organist: Doeke van Wieren
m.m.v. houtblazers en liturgiekoorOok te volgen via:
Kerkdienstgemist
 
 
Activiteiten "it Bynt"


Klik hier.
 
Een bakje koffie doen


Elke dinsdagmorgen staat van 10.00 tot 11.30 uur de koffie voor u klaar in de toren van de Jacobikerk!
Welkom!
 
Oproep voor de jeugd

 
Rock Solid

 
Update vanuit het jeugdwerk

Klik hier.
 
Historie Gereformeerde Kerken
Historisch overzicht over de voormalige Gereformeerde Kerk te Wommels.
(klik op de afbeelding)
 
Activiteitencommissie "it Bynt" nu ook op facebook!
Like en volg de facebooksite van de activiteitencommissie van "it Bynt". 
(klik op de afbeelding)
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.