repaicafé repaicafé

Repair+koffie gaat van start

In januari 2018 gaan we starten met het repair-café onder de naam Repair+koffie.
We willen de wegwerpmaatschappij beperken door dingen te repareren in plaats van weg te gooien.
Gedacht kan worden aan kleine huishoudelijke apparaten, speelgoed, houten voorwerpen, kleding, kleine elektrische apparaten enz.
Heeft u kapotte voorwerpen, kom dan gerust langs, er wordt dan naar gekeken of het gerepareerd kan worden.
We proberen dit samen met de inbrengers te doen.
Reparatie is gratis, onderdelen moeten betaald worden.
Heeft u problemen met een breiwerkje, haakwerk, zoom inzetten enz. neem het mee, we proberen het op te lossen.
Er wordt koffie en thee geschonken tegen een vrijwillige bijdrage.
We  willen er een gezellige ontmoetingsplaats van maken.
Heeft u niets om te laten repareren, maar wilt u wel eens zien hoe het in zijn werk gaat, ook dan bent u van harte welkom.
We zijn open op iedere 4e zaterdagochtend van de maand.

Waar: it Bynt, Terp 21 Wommels
Wanneer: zaterdag 27 januari  9.30 tot  11.30 uur.
Voor wie: iedereen die wat te repareren heeft, of wil zien hoe het gaat.

Werkgroep it Bynt. Informatie A. Hulzinga 0515-332172  of  G. Dijkstra 0515-331876

activiteiten afgelopen periode activiteiten afgelopen periode

Activiteitencommissie oude pastorie

Wat een geweldig succes! Eerst vond er een kledingruilbeurs plaats in de oude pastorie die goed bezocht werd. De organiserende dames hebben al aangegeven dat ze er in het najaar graag nog een doen! Bedankt voor jullie inzet. We hopen dat we hier een vervolg aan kunnen geven.

De week voor de Stille week is er een workshop bloemschikken geweest. Wat een opkomst! Met zo’n 15 dames (en een paar kinderen/jongere) zijn er prachtige bloemstukken gemaakt in het kader van het voorjaar.Ervaren handen, maar ook mensen die dit voor het eerst probeerden, het is iedereen gelukt om een mooi bloemstuk mee naar huis te nemen. Tryntsje bedankt voor je inzet. We hopen je ergens dit jaar nog een keer te mogen benaderen.
Foto’s van deze activiteit vindt u hier.

Ondertussen zijn we al weer druk aan het denken over een nieuwe activiteit. We deden in het vorige nummer van Oer de Brêge een oproep voor mensen die zich in willen zetten voor een op te zetten repaircafé. Zo een keer in de maand in de pastorie zijn om kleine reparaties te verrichten aan kleine huishoudelijke (of speelgoed bv.) apparaten.
We hebben de eerste aanmelding voor hulp binnen en waar er een schaap over de dam is…..
Opgave graag via een van de dames (zie hierboven).

In oktober hopen we een gezellige fair of bazar of hoe u het ook maar wilt noemen te organiseren.

Mocht u nu een leuk idee hebben voor een activiteit ook dan hopen we dat u die met ons wilt delen.

28 Januari, Kerk,school en gezinsdienst

Voorganger: ds. D. Wijmenga