algemeen nieuws algemeen nieuws

Activiteitencentrum It Bynt staat voor ontmoeting en verbinding met elkaar en de deur staat open voor iedereen.
De voormalige pastorie aan de Terp wordt nu gebruikt als die centrale ontmoetingsplek.

Momenteel zijn er geen activiteiten omdat er nog steeds beperkende maatregelen gelden vanwege de corona.

Wel kunt u op de 2e en 4e zaterdag van de maand van 9.30 tot 11.30 uur in de hal van it Bynt doppen inleveren.
Het KNGF Geleidehonden, bijvoorbeeld, kan deze doppen heel goed gebruiken.
Wat levert het op? Dat hangt een beetje van de plastic prijs af. Op dit moment levert één kilo doppen 16 cent op. Sinds de actie begonnen is, in 2015, is er al € 183.093,- opgehaald.
Welke doppen sparen? Dat zijn er een heleboel. Eigenlijk zijn bijna alle harde doppen welkom. Denk bijvoorbeeld aan doppen op dranken (bijvoorbeeld frisdrank, fruitsap, water), wasmiddelen, doppen van verzorgingsmiddelen (bijvoorbeeld shampoo, zeep, deodorant, tandpasta, lenzenvloeistof) doppen op voedingsmiddelen (bijvoorbeeld pindakaas, chocoladepasta, babyvoeding), doppen op schoonmaakmiddelen en doppen van stiften en pennen. Alle doppen waar een driehoekje in zit zijn (schoon) welkom in it Bynt.

Ook (oud) gereedschap kunt u inleveren op de 2e en 4e zaterdag van de maand.
Dit wordt door ons naar werkplaats De Skûle in Franeker gebracht.
Met Gered Gereedschap geef je oud gereedschap een nieuw leven.
Meubels timmeren, schooluniformen naaien, huizen bouwen, maar ook het leren van een ambacht vraagt om goed gereedschap. In de werkplaats van De Skûle Welzijn, werken vrijwilligers dagelijks aan het herstellen van oud, afgedankt of overbodig gereedschap voor projecten in ontwikkelingslanden.
Gered Gereedschap gaat naar mensen in ontwikkelingslanden, waardoor ze aan hun eigen toekomst kunnen werken. Opleidingscentra voor weeskinderen en gehandicapten, collectieve naaiateliers en timmerwerkplaatsen worden op deze manier van het nodige, maar voor hun anders onbetaalbare, gereedschap voorzien.

Namens werkgroep it Bynt,
Froukje Lanting

27 juni kerkdienst

Jacobitsjerke: 09:30
Voorganger: ds. D. Deuzeman

Organist: Doeke van Wieren

De dienst is te volgen via

Start kerkdiensten en gebruiksplan RIVM
Er mogen weer 30 mensen de kerkdienst bijwonen. Ook de diensten in Hidaard worden hervat. Lees meer over het opgeven van het bijwonen van een kerkdienst in de onderstaande link.
Start kerkdiensten en gebruiksplan RIVM

Corona-virus
Onze kerk en het coronavirus
Om met elkaar te delen
Gebruiksplan van de kerk volgens het RIVM

Elke dinsdagmorgen staat van 10.00 tot 11.30 uur de koffie voor u klaar in de toren van de Jacobikerk! Welkom!

Telefonisch reserveren Kerkdiensten

Max. 30 kerkgangers, telefonisch reserveren verplicht!
Meer informatie.